10 filme pentru cei cu dor de duca

  1. Into the Wild (2007) – Alaska – Christopher decide sa renunte la contactul cu familia, conturile bancare si telefon pornind intr-o aventura spre Alaska. Odata ajuns acolo, renunta  la masina si ultimii bani de care dispune si incearca sa supravietuiasca doar prin propriile puteri.

 

2. Under the Tuscan Sun (2003) – Coasta Amalfi, Florenta – Frances e o scriitoare de 35 de ani a carei viata se schimba odata cu divortul. Ca sa scape de depresie si blocajul creativ in care se afla pleaca intr-o excursie in Toscana, unde isi va gasi o noua casa si o posibila noua dragoste.

 

3. Lost in Translation (2003) – Tokyo – Bob si Charlotte sunt doi americani in Tokyo care printre jet-lag si insingurare reusesc sa se imprieteneasca si sa descopere orasul.

 

4. Eat pray love (2010) – Italia, India, Indonezia – Dupa un divort urat, Liz hotaraste sa plece in lume pentru a se regasi. Inspirat dintr-o poveste adevarata.

 

5. The Beach (2000) – Thailanda –  Richard (DiCaprio) este un tanar american pregatit sa-si riste viata pentru un singur lucru: explozia de adrenalina pe care o poti atinge numai prin cea mai mare aventura. Dar el descopera ca, pe masura ce intensitatea trairilor creste iar miza devine din ce in ce mai mare, dorinta devine si mai puternica dar si aventura devine mai periculoasa. (via cinemagia)

 

6. Eurotrip (2004) – Paris, Londra, Amsterdam, Vatican – parasit de prietena, un tanar american decide sa porneasca in aventura vietii sale prin Europa.

 

7. Before Sunrise (1995) – Viena – Celine si Jesse se intalnesc in trenul de pe ruta Budapesta-Viena. Odata ajunsi la destinatie au la dispozitie doar 14 ore ca sa-si traiasca idila inainte de a se desparti.

 

8. Amelie (2001) – Paris – viata unei tinere frantuzoaice, te va face sa vrei sa iei primul avion spre Paris.

 

9. The Motorcycle Diaries (2004) – Argentina, Chile, Brazilia, Peru – inspirat din viata lui Ernesto Guevara, filmul prezinta aventura acestuia din 1952 in America de Sud. Pornind cu un traseu ambitios de-a lungul coastei Chiliene, prin desertul Atacama si pana in Amazonul Peruvian pentru a incheia calatoria in Venezuela, Ernesto si prietenul sau, Alberto intampina dificultati ce le vor schimba planurile.

 

10. Wild (2014) – Pacific Crest Tail – Dupa moartea mamei ei si aflata in pragul divortului, Cheryl decide sa porneasca singura pe jos intr-o calatorie de 1500 de kilometri de-a lungul Pacific Crest Trail, un superb traseu montan ce uneste nordul Statelor Unite de granita cu Mexicul.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s