Cum sa-ti invingi frica de a zbura cu avionul

 

De cele mai multe ori frica de avion este egala cu frica de necunoscut: ce sunt toate zgomotele care se aud la decolare sau aterizare, de ce sting luminile, oare ne vom prabusi de la turbulente? Insa aceasta teama poate fi invinsa si ne putem bucura de calatorii fara stres.

Statistici – toata lumea auzit de teoria ca ai mai multe sanse sa patesti ceva rau in masina in drum spre aeroport decat in timpul zborului propriu-zis. Matematica ne ajuta in acest sens: sansele ca un avion sa se prabuseasca sunt de una la un milion, in schimb riscul de a fi ranit in urma unui accident rutier este de 1 la 5000. Cu toate astea, de cate ori auzim pe cineva ca se teme de mers cu masina?

Turbulente – turbulentele sunt normale si avioanele sunt construite sa faca fata unor tensiuni mult mai mari decat cele pe care le simtim in acest caz. Singurul pericol e atunci cand nu respectam instructiunile echipajului : luat loc pe scaun cu centura pusa . In caz contrar riscam sa fim luati pe nepregatite si sa ne lovim la o miscare mai brusca.

Tine-ti mintea ocupata – timpul trece mai usor in avion cand citesti, te uiti la un film sau joci ceva si creierul tau nu va avea timp sa-si faca scenarii alarmiste daca iti indrepti atentia spre astfel de activitati.

Exercitii de relaxare – incearca sa faci exercitii de respiratie, sa vizualizezi destinatia si ce vei face cand vei ajunge acolo, iar daca simti ca anxietatea te copleseste vorbeste cu un membru din cabin crew – sunt pregatiti sa te ajuta si sa te linisteasca.

Cursuri sau psiholog – in functie de cat de puternica e teama de a zbura cu avionul te poti inscrie la un curs care te ajuta sa treci peste asta sau discuta cu un psiholog.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s