Weekend in Palermo

Am zburat spre capitala Siciliei intr-o seara de noiembrie ca o evadare din Londra rece si ploioasa, si am gasit exact ce speram : soare, mancare buna si o atmosfera cinematografica, pana la urma aici a fost filmata faimoasa ultima scena din The Godfather Part III. Palermo este un oras destul de diferit fata de ce am vazut in restul Italiei – influentele maure se simt destul de puternic in arhitectura, iar centrul poate fi plin de surprize : la cateva stradute de zonele foarte turistice poti ajunge in veritabile “ghetto-uri” siciliene.

p2p3

Ziua 1 : Pentru ca am ajuns destul de tarziu nu am avut timp decat pentru o pizza si o plimbare scurta nocturna in apropierea locului de cazare.

Ziua 2 : Am hoinarit toata ziua prin Palermo si am bifat principalele obiective turistice: Cattedrale di Palermo, Teatrul Massimo, Teatrul Politeama, Palazzo dei Normanni si faleza si portul La Calla. Un alt obiectiv foarte cunoscut ar fi Catacombele Capucinilor, dar am ales sa sarim peste el din lipsa de timp. Recomand in mod special privelistea de pe acoperisul catedralei, unde se poate urca pentru 7 Euro. In afara de atractiile turistice clasice, simpla plimbare pe stradutele orasului e plina de farmec si merita tot timpul.

Ziua 3 : Mondello – un orasel ce se invecineaza cu Palermo, destul de accesibil – la o calatorie de 30-40 de minute cu o autobuzul. Este vestit pentru plaja intinsa si destul de aglomerat chiar si in extra-sezon. Neaparat se impune o oprire la una din terasele din apropierea plajei pentru o portie de Spaghetti ai ricci di mare, specialitate locala. Fructele de mare si pestele se gasesc din abundenta in zona asa ca amatorii pot profita de ocazie.

 

p4IMG_1382

Cum ajuns acolo : Ryanair via Londra Stansted, dar Ryanair opereaza si Bucuresti-Palermo direct.

Transfer de la aeroport : Serviciu bus – circula la fiecare 30 de minute, iar durata calatoriei pana in centrul orasului este de o ora. Pret aprox. 6 Euro.

Unde am stat : C’era una volta ,  un B&B foarte dragut si bine pozitionat. Pretul a fost mai mult decat rezonabil – 90 Euro pentru doua nopti. Desi am ajuns tarziu, in jur de 11 seara, gazda ne-a asteptat si am comunicat foarte bine. Micul dejun a fost inclus si este mai mult in stil italian decat continental : dulciuri, sucuri naturale si fructe.

Unde am mancat : Pizzeria Tondo , Restaurant Sidi Bou Said . Sunt foarte multe optiuni si e greu sa dai gres in Palermo, dar merita mentionata pizzeria unde am gasit bucataria deschisa chiar si in timpul noptii si restaurantul tunisian pentru un menu putin diferit.

Weekend-ul a trecut repede si nu a facut decat sa deschida apetitul pentru Sicilia – cu siguranta vom reveni pentru a vizita partea estica a insulei : Etna, Catania si Taormina.

IMG_1407

p1

 

Advertisements

2 thoughts on “Weekend in Palermo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s