Cum sa vezi Londra fara sa dai faliment

Chiar si dupa scaderea lirei in urma referendumului pentru Brexit Londra ramane un oras scump. Dar cu putin research si planificare se pot face economii si aici.

1. Muzeele sunt gratuite. British Museum, the V&A, Science, Natural Science etc sunt printre cele mai bune din lume si poate dura zile intregi pentru a l;e vedea pe toate.

2. Mergi pe jos sau ia autobuzul in loc sa iei metroul pe distante scurte.

3. Alege un picnic in parc sau pe malul Tamisei in loc de mers la restaurant la fiecare masa. Magazinele Marks and Spencer si Waitrose au cele mai bune gustari. Food market-urile sunt o alta alegere buna: Borough Market, Brick Lane, Greenwich Market sunt doar cateva exemple si poti incerca mancaruri din toate colturile lumii aici.

4. Daca vrei neaparat sa pleci acasa cu magneti si cani cu steagul unionist, arunca o privire pe la magazinele de suveniruri din Picadilly Circus sau Victoria station. Unele dintre ele costa doar o lira si sunt cu siguranta mai ieftine decat la aeroport.

5. Renunta la autobuzele turistice si ia un double-decker normal dar cu o ruta interesanta cum ar fi numarul 11 din Liverpool Street pana in Chelsea. Locurile din fata-etaj sunt cele mai bune.

6. Pentru o priveliste de la inaltime inlocuieste The Shard cu Sky Garden. E gratuit dar trebuie sa faci rezervari din timp.

7. Transferurile la aeroport cu taxi-urile sunt considerate un lux: alege metroul, trenul sau autobuzul in loc.

8. AAlcoolul poate fi destul de scump in centru asa ca orienteaza-ta dupa pub-uri care ofera o bautura inclusa in meniul de pranz/cina sau barurile cu happy hour. Preferatul meu e Dirty Martiny in Covent Garden cu doar 4.5£ pentru un cocktail.

9. Daca ai nevoie de un taxi foloseste Uber in loc de faimoasele taxi-uri negre.

10. Locurile ca Madamme Tussaud’s, London Eye si London Dungeon sunt cele mai scumpe atractii turistice asa ca alege bilete multi-attraction in loc sa iei cate un bilet separat pentru fiecare dintre ele.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s